Work in Progress: Back Bay Office Space

Our firm recently prepared a design proposal for a Back Bay office renovation for a product development firm. Our design strategy focused on creating as much volume as possible within the existing small office.

Our design calls for removing the acoustic ceiling tile, exposing the deck structure and ductwork, and painting everything white for maximum light reflective value. New linear LED strip lights are suspended in a random pattern to create visual interest on the ceiling. To separate the conference room from the work area, we suggest an all glass partition/sliding door system which maximizes natural light transmission and makes the perception of the available space as expansive as possible. The entry area is defined by a feature wall with the company name and logo laser cut into a steel plate against a textured wall covering.

Photos of Existing Space:

Catalano’s Proposed Design:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s